Draftfcb

Berätta för din partner om ditt spelmissbruk

Berätta för din partner om ditt spelmissbruk

Berätta för din partner om ditt spelmissbruk

Det kan vara svårt att berätta för din partner om ditt beroende. Här får du några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Välj rätt tillfälle och plats

När du ska berätta för din partner om ditt spelberoende bör du se till att göra det vid rätt tillfälle och på rätt plats. Se till så det finns gott om tid att gå igenom alla frågor din partner kan tänkas ha. Berätta på en privat plats där ni inte riskerar att bli störda och prata när ni båda har tid, eftersom det kan bli ett långt samtal.

Vad ärlig om ditt beroende

Du bör vara ärlig om ditt spelberoende. Berätta för din partner hur mycket du har spelat för, hur mycket du är skyldig och hur långt du har gått för att kunna spela. Du behöver inte berätta allt på en gång, men du ska inte ljuga eller hålla inne på detaljer. Detta är din möjlighet att berätta alltihop.

Lyssna på din partner

Din partner kommer förmodligen att ha en hel del att säga när du har berättat om ditt missbruk. Lyssna aktivt utan att döma din partner. Försök att lyssna om din partner uttrycker rädsla, har frågor, är arg eller förvirrad. Lyssna på vad han/hon säger.

Be om ursäkt

Nästa steg är att be om ursäkt för den skada du kan ha åsamkat din partner. Det är inte bara du själv utan även din familj som kan ha tagit skada av ditt spelmissbruk. Be om ursäkt för de saker du har gjort mot din partner och andra anhöriga.

Berätta om din behandlingsplan

Du bör berätta för din partner om den behandlingsplan du har för att få hjälp med ditt spelberoende. Berätta att du ska få hjälp eller att du vill göra vad som krävs för att få hjälp. Detta kommer hjälpa din partner att förstå att du menar allvar med att försöka återhämta dig från beroendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *